Програма за вработување на млади лица во рамки на проектот на УСАИД развој на деловниот екосистем

Програма за вработување на млади лица во рамки на проектот на УСАИД развој на деловниот екосистем

Занаетчиска комора Скопје на ден 01.11.2018 година преку проектот  Зголемување на капацитетите за вработување во занаетчискиот сектор и бизнисите во Република Македонија финансиран преку Проект на УСАИД за развој на деловниот Еко систем, започна со реализација на мерката Програма за вработување на млади. Преку програмата за вработување на млади започнаа со деветмесечна обука за фризер...

READ MORE
ПАТРА

ПАТРА

Фризерско студио ПАТРА со задоволство ви ги престставува своите фризерски услуги. Постоиме цели 12 години за вас, затоа што без вас ценети клиенти денес немаше да го достигнеме ова што сме. Студио Патра секогаш се залага да ги следи иновациите во модата hair стајлингот, разубавувањето, во тренд со светските модни текови. Со нас сте во...

READ MORE
Сашо Фриз

Сашо Фриз

Фризерското студио Сашо Фриз се наоѓа во трговскиот центар Лисиче спроти полицијата и е со традиција повеќе од 30 години. Во сите изминати години квалитетно и професионално ги услужува своите клиенти. Се грижиме за нашите клиенти, нудиме нега и заштита на нивната коса, опслужувајки ги секогаш со квалитетни козметички производи и секако ги третираме да се чувствуваат како...

READ MORE
“Balejaž”  Шатирање

“Balejaž” Шатирање

Нема жена или девојка која не слушнала за магичниот збор Balejaž. Balejaž техниката стана водечки фризерски тренд во боење на косата и дефинитивно доминира во 2015-та и 2016-та година.  Balejaž е збор кој се користи за толкување на сликата на косата. Потекнува од Францускиот збор” balayage” што значи слободно сликање со рака. Шатирњето на косата...

READ MORE
Меѓународни фризерски награди

Меѓународни фризерски награди

И овогодинешниот Hair Show започна со натпревар на фризерските визионери под името Hair International Awards. Во воведниот дел на натпреварот беа претставени 35 финалисти во три категории: Шишање и боење (cut and colour) Авангарда (Avant gard) Машки фризури (за прв пат е избран најдобар фризер во оваа категорија) Натпреварувачите на бината ги претставија своите импресивни...

READ MORE